28 Eylül 2013 Cumartesi

İlk fotoğraf çektiren padişah: Sultan Abdülmecid'tir..

 

İlk fotoğraf çektiren padişah: Sultan Abdülmecid'tir..

Fotoğrafı çekenler: Abdullah Biraderler


18 Eylül 2013 Çarşamba

İKİ RESİM ARASINDA FARK VE BİR YORUM

 
 

İSTİKLAL MAHKEMELERİNE GÖTÜRÜLEN İSLAM ALİMLERİ


LOZAN'DA KAFALAR "GÜZEL"MİŞ!


LOZAN'DA KAFALAR "GÜZEL"MİŞ..!
Lozan'daki ABD Müşahidi Jonh Grew, Türk Delegasyon başkanı İsmet İnönü’nün görüşmelere nasıl katıldığını “Atatürk ve İnönü” (Bir Amerikan Elçisinin Hâtıraları) adlı kitabında şöyle anlatıyor:

"Tarih 18 Ocak ...
1923. Bu akşam Türkler ilk olarak sarayda büyük bir akşam ziyafeti verdiler. Çhild ve ben ziyafetin sonuna kadar kaldık sonra gitmek istediğimizde İsmet ikimizin de ellerinden tutarak engel oldu ve bizi bitişikteki odaya çekti. İçki getirtti. Peşi peşine o kadar hızlı ve düzenli şerefimize kadeh kaldırıyordu ki kendisine ayak uydurmaya imkân bulamıyordum. Her kadehten sonra elini dizine koyup arkaya doğru yaslanıyor. Ve incir çekirdeğini doldurmayacak şeylere bile kahkaha ile gülüyordu. Bir aralık elimizi tuttu ve yaşamanın harikulade bir şey olduğunu söyledi. O kadar neşeliydi ki; o an elimizde bir belge olsaydı derhal imzalayacak gibiydi."

John Grew hatıralarının yer aldığı kitabının 25. sayfasında ise şunları anlatıyor:

"İyi bir akşam yemeği sırasında Türklerin söyledikleri hiçbir söze fazla önem vermemek gerek. Nitekim başka bir yerden duyduğuma göre İsmet yine iyi bir şampanyanın keyiflendirici etkisi altında Curzon’a İngilizler’in Musul’u elde tutmalarında hiçbir sakınca görmediklerini 3 kere söylemiş!"
 


16 Eylül 2013 Pazartesi

Ertuğrul fırkateyn faciası


 
Ertuğrul fırkateyn faciası.
 
 

16 Eylül 1890 Ertuğrul fırkateyni faciası. Allah Rahmet Eylesin.

II. Abdülhamid'in dostluk amacıyla Japonya'ya gönderdiği Ertuğrul Firkateyni, dönüş yolunda, Kuşimoto açıklarında tayfuna yakalanan gemi kayalara çarparak parçalandı. 540 denizci öldü,6 subay ve 63 er kurtuldu.Sağ kalanlar Japon gemileriyle İstanbul'a getirildi Ayrıca yine Japonya'da Şehit yakınları ve kazazedeler için yardım kampanyası ile toplanan paralar II. Abdülhamid'e teslim edildi. Şehitler anısına Japonya-Kuşimoto'da resimdeki Şehitlik yapılmıştır. Anıt önünde her yıl düzenli olarak anma törenleri yapılmaktadır.

Kaynak: Vikipedia



ATATÜRK:"SARIK VE CÜPPE İLE MUVAFFAK OLMANIN İMKANI YOKTUR"


4 Eylül 2013 Çarşamba

1931 YILINDA OKUTULAN TARİH 2 ORTA ZAMANLAR KİTABI.


1931 YILINDA OKUTULAN TARİH 2 ORTA ZAMANLAR KİTABI. SAYFA 90

ALTI ÇİZİLİ YERLERE DİKKAT EDİN.