2 Kasım 2013 Cumartesi

5 KÖŞELİ YILDIZIN BAYRAĞIMIZA GİRİŞİ-1



5 KÖŞELİ YILDIZIN BAYRAĞIMIZA GİRİŞİ-1


 
Bilindiği üzere Osmanlı ve milliyetçi bir partimizin kullandığı simge 3 hilaldir. İzlediğim bir dizide pentagram işaretini görünce Türk bayrağındaki yıldız aklıma geldi.Neden Türk Bayrağında 5 köşeli yıldız var sorusu kafama takıldı? Neden?

Cumhurbaşkanlığı forsu gibi değilde 5 köşeli?


Kutsal bayrağımız Bilindiği üzere Kosova savaşında şehitlerimizin kanı üzerine düşen hilal ve Jüpiterin yansıması ile oluşmuştur. Ancak o Jupiterin yıldız gibi yansıması 8 köşeli olarak ilk bayrağımıza girmesine rağmen neden 5 köşeye dönüştürüldü. Aşağıda detaylı açıklamasını bulacağız bu araştırmayı yayınlamak istiyorum. Mantıklı ve bilimsel yorumlarınız önemli benim için.


PENTAGRAM (5 Köşeli Yıldız)


Genellikle Venüs Gezegeni'yle ve Venüs Tanrıçasıyla ilişkili görülmüştür. Birçok toplumca şans getirdiğine inanılır.
Cadılara inanan bazı toplumlarda,cadılar tarafından oldukça kutsal olduğuna inanılan bu sembol 5 elementin birleşimini ve uyumunu göstermektedir.
Bu Beş Element, Ruh (Akasha-Ether), Ateş, Hava, Su ve Topraktır.Ateş İradeyi,Hava Zekayı,Su Duyguları,Toprakta madde alemini sembolize eder.


M.Ö.3000 yıllarında Mezopotamya ve Sümerlilerde bu sembolün kullanıldığı görülmektedir. Babillilerde bu sembol beş yönü gösterir


Google de aratınca köşeli yıldız ve insan vucudunun tasfir edildiği şekli görünce hemen hatırlaycaksınız paganist Davinci'nin çizimini.


Günümüzde çoğunlukla pentagramın dinsel kullanımı Wiccalarda ve neopagan geleneklerinde ve satanist gruplarda mevcuttur.Çoğunluka Wicca ve neopagan geleneklerinde gelişmiş olmalarına karşın 19. yüzyıl ökültizmindeki gibi ruha tesir eden 4 elementin sembolüdür. Bu geleneklerin bazılarında yine bu sembol insan aklının bütünlüğünü, ruhun krallığını, insan vücudunu ve dehasını simgeler.


KEÇİ BAŞI


Keçinin kendisi keçiyi kimi zaman şeytanı temsil ettiğine inanan,onlarla dans eden üstlerine binen cadıların ortaçağ batılıdır.Bu bağlamda keçi genellikle cinsel baskının ironik bir sembolü oluyor (önceleri doğurganlığın sembolü olmasına rağmen), böylece modern satanistlerin cinsel ve dinsel baskıya karşı neden keçiyi seçtiği anlaşılıyor.


Yukarı doğru mu aşağı doğru mu?


Aşağı doğru duran pentagram yeni bir simge ve sadece satanik bir obje değildir. Bir çok pagan inanışında olduğu gibi berekti simgeleyen boynuzlu tanrıya ithaf eder. Aynı şekilde bazı oluşumların sınıflarından birine verilen bir nişandır.


Satanik Pentagram


Bir çoğunun aklındaki pentagramın kesinlikle kara büyüyle ve satanizmle ilgisi olduğu yönündedir.Pentagramın satanizmi simgelemesi 20. yüzyılın ortalarında başlar.Ayrıca bilinen diğer bir yanlışlıkta tapınakçı efsanelerinden gelen baphomet adı verilen figürle karıştırılmasıdır.


Pentegram daha detaylı incelemelerde kabala dinine kadar gidiyor.Kabala dininin Yahudilik ve Masonluğa etkisini googleye yazınca bulursunuz zaten.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder