1 Şubat 2016 Pazartesi

ATATÜRK MASON LOCALARINI KAPATTIMI? YOKSA GEÇİCİ UYKU SÜRECİNEMİ GİRDİ?






ATATÜRK MASON LOCALARINI KAPATTIMI? YOKSA GEÇİCİ UYKU SÜRECİNEMİ GİRDİ?



Türkiye'de ilk defa mason derneğinin en tepesindeki isim, Üstad-ı azam Remzi Sanver Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılarak masonluğun bilinmeyen yönlerini anlattı.



ATATÜRK MASON MUYDU?


Atatürk niye masonluğu yasaklıyor? Zararlı diye mi, gizli diye mi, Cumhuriyet'e zarar vereceğini düşündüğü için mi?


Efendim aslında konu Atatürk'ün masonluğu yasaklamış olması değildir. O dönemin Türkiyesi'nin şartlarına baktığımızda 1935'te artan bir faşizm var dünyada, ikinci dünya savaşının eşiğindeyiz. Örgütlü yapıların Türkiye'de varlık şansını daha az bulduğunu görüyoruz. Türk Ocakları da dahil olmak üzere birçok dernek ya kendini kapatıyor ya da kapatılıyor. Şükrü Kaya o dönemin içişleri bakanı da masondur. Bize Türkiye'de artık bu faaliyetleri sürdürmenin mümkün olmadığını söylüyor. Bu bilgi üzerine dernek kendi kendini kapatıyor. Bunu Atatürk'ün masonluğa karşıtlığı olarak görmek mümkün değildir. İstanbul'da yapıldığında Atatürk'e saygılarını sunuyor başarı dileklerini gönderiyor. Atatürk'ün mason karşıtı olması durumunda zaten 35'e kadar sürmesi de mümkün değildi. Masonluğun gizli bir yapı olması zaten mümkün değil.



Atatürk mason muydu?


Atatürk'ün mason olup olmadığını bilmiyoruz.



Gerçekten bilmiyor musunuz?


Gerçekten bilmiyoruz... Birisinin mason olduğunu söyleyebilmek için ya bir locanın kayıt defterinde ismi olması lazım ya da localar toplantıların sonunda bir özet yazılır. Bizim elimizdeki belgelerde Atatürk'e dair böyle bir belge yok. Ama Avrupa'daki bazı mason tarihçileri mason listeleri yaparken Mustafa Kemal Atatürk'ü de bu masonlara dahil ederler. Ama böyle bir belge yok, olmadıkça da 'Bilmiyoruz' demek zorundayız.



ATATÜRK'Ü MASONLAR MI ÖLDÜRDÜ?


Atatürk'ün doktorunun mason olduğu ve derneği kapattığı için doktoru tarafından zehirlendiği, öldürüldüğü söylentileri var gelen sorular arasında...

Masonluğun açılması Atatürk'ün ölümüyle bağlantılı değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 1938'de kaybettik. Loca tekrar 1945'te açıldı. Atatürk'ü masonların öldürmüş olduğu iddiasını bu kurumun başkanı olarak bir hakaret görüyorum.

FATİH ALTAYLI SORDU- ÜSTAD-I AZAM REMZİ SANVER CEVAP VERDİ
http://www.sonmansethaber.com/ataturkun-mason-oldugu-iddialari-dogru-mu/7003/



1935 YILINDA ATATÜRK MASON LOCALARINI KAPATTIMI?


Mason Localarının kapanışından hemen önce,Meclis Başkanı Kazım Özalp Paşa,6 Bakan ve 60'ın üzerinde milletvekili Masondu.


İçişleri Bakanı Şükrü Kaya,Nazi ve Komünist ideolojilerinin her ikisininde ülkelerinde tantana ile Masonluğu kapattıklarını,bazı güçlerin Türkiye'de de Masonluğun kapatılmasını arzu ettiklerini,Halk Evlerinin dışında,Türk Ocakları dahil olmak üzere tüm derneklerin kapatıldığını,bu durumda artık masonluğun dernek olarak kendi kendini kapatmasının zamanı geldiğini söyleyince,Masonluk geçici kapanma yolunu seçerek uyku sürecine girdi.Ancak Yüksek Şura çalışmaya devam etti.Hatta kapanış döneminde 3 yeni Loca kurdu.O tarihlerde MİT'in bunu bilmemesi imkansızdı.


1948 yılında Masonluk yeniden faaliyete geçince,zamanında kanunla kapatılmadığı için,mahkeme kararı ile eski gayrı menkullerine yeniden kavuşabildi. 


Atatürk başta mason içişleri bakanı ve 6 bakanı hükümette niye görevlendirdi? Bazıları diyebilirki haberi yoktu. Emrinin altında koskoca MİT var. MİT haber verir.Bu durumda göz yumduğuna göre Atatürk'te mason.Gelen tepkiler üzerine,Masonluk geçici kapanma yolunu seçerek 1948 yılına kadar uyku sürecine girdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder