1 Şubat 2016 Pazartesi

Atatürk'ün Mason Olduğu İddiaları Doğru mu?



Atatürk'ün Mason Olduğu İddiaları Doğru mu?



Mustafa Kemal Atatürk Mason muydu, Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki masonluk iddiaları doğrumu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Masonluk iddialarının resmi bir belgesi kanıtı var mı.? Bütün bunların soru ve cevabını Fatih Altaylı programından değerlendiriyoruz.



Mustafa Kemal Atatürk Mason mu, Mustafa Kemal Atatürk Mason ise Ne zaman Mason oldu.? Mustafa Kemal Atatürk Masonluğuna İlişkin İddialar doğru mu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Mason olduğu kanıtı var mı.? Mustafa Kemal Atatürk Mason Kanıtları, Türkiye'deki Mason localarını Mustafa Kemal Atatürk mü kapattı.? Bu soruların cevaplarını Fatih Altaylı Teke Tek konuğundan alıyoruz..



Atatürk mason muydu? Mason Padişah var mıydı? CHP Mason mudur? Demirel mason muydu? Masonlar, Gülen Cemaati ile bir ilişkisi var mı.? Masonlar Gülen Hareketine nasıl bakıyor?



Türkiye'de ilk defa mason derneğinin en tepesindeki isim, Üstad-ı azam Remzi Sanver Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılarak masonluğun bilinmeyen yönlerini anlattı. 



Programda "Atatürk mason muydu?", "Atatürk neden mason derneklerini kapattı?","Mason Padişah var mıydı?", "CHP Mason mudur?", "Demirel mason muydu?", "Türkiye'deki ilk mason kimdi?", "Masonlar Gülen Hareketine nasıl bakıyor?" gibi toplumda merak edilen sorularının yanıtını da arayan Altaylı, ilginç yanıtlar aldı. 



Altaylı'nın "Heyecanlı mısınız ilk defa böyle bir programda derneğiniz en üst düzeyde temsil ediliyor?" sorusu ile başlayan programda üstad-ı azam Remzi Sanver'in yanıtı da içtendi:"Doğrusu camiamı temsil etme sorumluluğu taşıdığım için heyecanlıyım."



İşte Altaylı'nın birbirinden ilginç soruları ve aldığı yanıtlar:



ATATÜRK MASON MUYDU?


Atatürk niye masonluğu yasaklıyor? Zararlı diye mi, gizli diye mi, Cumhuriyet'e zarar vereceğini düşündüğü için mi?
Efendim aslında konu Atatürk'ün masonluğu yasaklamış olması değildir. O dönemin Türkiyesi'nin şartlarına baktığımızda 1935'te artan bir faşizm var dünyada, ikinci dünya savaşının eşiğindeyiz. Örgütlü yapıların Türkiye'de varlık şansını daha az bulduğunu görüyoruz. Türk Ocakları da dahil olmak üzere birçok dernek ya kendini kapatıyor ya da kapatılıyor. Şükrü Kaya o dönemin içişleri bakanı da masondur. Bize Türkiye'de artık bu faaliyetleri sürdürmenin mümkün olmadığını söylüyor. Bu bilgi üzerine dernek kendi kendini kapatıyor. Bunu Atatürk'ün masonluğa karşıtlığı olarak görmek mümkün değildir. İstanbul'da yapıldığında Atatürk'e saygılarını sunuyor başarı dileklerini gönderiyor. Atatürk'ün mason karşıtı olması durumunda zaten 35'e kadar sürmesi de mümkün değildi. Masonluğun gizli bir yapı olması zaten mümkün değil.



Atatürk mason muydu?


Atatürk'ün mason olup olmadığını bilmiyoruz.



Gerçekten bilmiyor musunuz?


Gerçekten bilmiyoruz... Birisinin mason olduğunu söyleyebilmek için ya bir locanın kayıt defterinde ismi olması lazım ya da localar toplantıların sonunda bir özet yazılır. Bizim elimizdeki belgelerde Atatürk'e dair böyle bir belge yok. Ama Avrupa'daki bazı mason tarihçileri mason listeleri yaparken Mustafa Kemal Atatürk'ü de bu masonlara dahil ederler. Ama böyle bir belge yok, olmadıkça da 'Bilmiyoruz' demek zorundayız.



ATATÜRK'Ü MASONLAR MI ÖLDÜRDÜ?


Atatürk'ün doktorunun mason olduğu ve derneği kapattığı için doktoru tarafından zehirlendiği, öldürüldüğü söylentileri var gelen sorular arasında...


Masonluğun açılması Atatürk'ün ölümüyle bağlantılı değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 1938'de kaybettik. Loca tekrar 1945'te açıldı. Atatürk'ü masonların öldürmüş olduğu iddiasını bu kurumun başkanı olarak bir hakaret görüyorum.



İLK TÜRK MASON LOCASINI KİM KURDU?


Türkiye'ye 1909 da resmi olarak geliyor ve kuruluyor kimler kurucuları?

1909 da ilk defa olarak bir milli büyük loca örgütleniyor. Osmanlı Maşrıkı Azamı. Daha sonra Cumhuriyet ile birlikte Türkiye büyük locası oluyor bu. İlk büyük üstatta Talat Paşa'dır.


İttihat ve Terraki Cemiyeti'nin hepsi mason mu?


Hepsi mason mu bilmiyorum ama geleneklerinde çok sayıda mason vardır. O dönemin Selanik'ine baktığımız da da masonluğun aktif bir faaliyetini görüyoruz. Bunlar Osmanlının o döneminde entelektüel açıdan faal insanları. 1909'da Talat Paşa ilk üstad-ı azam olarak locayı kuruyor. İlk büyük üstat Talat paşa, Osmanlı topraklarında bu büyük locayla Masonik faaliyetler başlamış oluyor. Cumhuriyetle birlikte 1935 e kadar bu faaliyetler sürüyor. Bu faaliyetler bizim uyku dönemi dönemi başlıyor ve bu süre 1948'e kadar sürüyor.



SÜLEYMAN DEMİREL MASON MUYDU?


Süleyman Demirel hakkında mason olduğu yönünde söylemler vardı. Sonra bir belge aldı olmadığına dair...
O dönem kayıtlara bakıldı. Kayıtlarımızda yoktu, biz de o belgeyi verdik.



Mason muydu Demirel?


Bizim temel ilkelerimizden bir tanesi sağ olanların mason olup olmadığını söylememektir. Ölü olanların da ailelerinin iznini almadan söylememektir. Büyük üstat olarak bu temel ilkenin dışına çıkmam yanlış.



MASONLAR SİYONİZME YAKIN MI?



İsrail'i protesto etmek için sizin dernek binalarınızın önüne gelenler oldu. Böyle bir intiba var. Masonlar siyonizme yakın mıdır?


Böyle bir algının olduğunun ben de farkındayım. Niye insanlar bunu böyle algılıyor bunu ben de sorarım kendime. Masonluğun siyonizm ile elbette ki hiçbir alakası yoktur. Şöyle bir algı bunu yaratıyor olabilir. Masonluğun bazı ritüellerinde bazı semboller kutsal kitaplarda karşılığını bulur. Süleyman Mabedi'nin inşası mesela.



Nedir Süleyman Mabedi?



Masonluğun temeli bir ülkü mabedi inşa etme, sevgi mabedi inşa etme görevi olarak görür. Süleyman Mabedi'nin inşası tanımı da bunu temsil eder. Buradan yola çıkarak masonluğu siyonizm ile bağdaştırmak çok yanlıştır. Herhangi bir politik akımla karşıtlık ya da taraflık etmesi mümkün değildir. Dünyadaki masonluğa girmiş insanlara baktığımız zaman, Mozart'ından Ziya Gökalp'ine böyle bir şeye hizmet ettiğini görmek ne mümkündür.


Mavi Marmara gemisinin protestosu için İzmir'de bir grup bizim dernek binamızın önüne gelmişti. O yaşananlar her Türk vatandaşını ne kadar yaraladıysa bizi de o kadar yaralamıştır. Böyle bir algının olması bizi de üzmüştür.


MASON OLMAK İÇİN ZENGİN OLMAK ŞART MI?


Mason olmak için zengin olmak şart mıdır?


Bizim kıstaslarımızda mason olmak belli bir entelektüel müktesebatı gerektirir, biz entelektüel, Tanrıya inanan insanlarız. Herhangi bir maddi şart aramamız söz konusu değildir.



Parasal bir şey yok yani?


Bizim bugün varlıklı üyelerimiz olduğu gibi, buraya girdiğinde varlığı artan ya da varlığı azalan insanlar da vardır. Bizim varlık kısıtı koymamız mümkün değildir. Senelik üye aidatımız 475 TL, ilk kabul edildikten sonraki giriş ücretimiz de bin 950 TL'dir.



TÜRKİYE'DE KAÇ MASON VAR?


Türkiye'de kaç Mason var?
218 loca var. 15 bin civarında mason var.


Peki herhangi bir kişi? Ben Mason olmak istiyorum' diye kapınıza gelebilir mi?


Herkesin kapıyı çalması mümkündür. Reşit olan, iyi ahlaklı bilinen, Tanrı'ya inanan, entelektüel müktesebata sahip herkese kapımız açıktır.



FETHULLAH GÜLEN HAREKETİ İLE BİR BAĞLANTI VAR MI?


Fethullah Gülen ile sohbet ederken, amaçlarının masonların amaçları ile çok benzeştiğini farkettiğini anlatan Fatih Altaylı, Gülen'e "size neo islamik mason diyebilir miyiz?" diye sorduğunu, Gülen'in de "masonluk kötü bir şey değildir. Tabii ki diyebilirsiniz" dediğini söyledi. Üstad-ı azam Remzi Sanver'e Gülen hareketi gibi cemaatlere bakışını soran ve bağlantı olup olmadığını soran Altaylı şu yanıtı aldı: 


"Hayır bağlantı yoktur. Biz kendi yolumuzda yürürüz. Üyelerimizin bireysel bağlantıları olabilir. Kategorik bir mani yoktur. Biz hiç kimsenin hangi cemaate ya da hangi dine bağlı olduğunu sormayız."


http://www.sonmansethaber.com/ataturkun-mason-oldugu-iddialari-dogru-mu/7003/


1 yorum:

  1. Kökü dışarda Vatan Hainlerisiniz. MERTSENİZ Göğsünüzü gere gere MASONUM dersiniz. YERALTI HAİNLERİ

    YanıtlaSil