17 Haziran 2019 Pazartesi

M.Kemal Atatürk Nutuk’ta ne demek istedi?


M.Kemal Atatürk Nutuk’ta ne demek istedi?

M.Kemal Atatürk şöyle diyor:

“Efendiler, bütün insanlığın görgü, bilgi ve düşüncede yükselip olgunlaşması, Hristiyanlığı, Müslümanlığı, Budizmi bir yana bırakarak basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak duruma getirilmiş saf ve lekesiz bir dünya dininin kurulması ve insanların, şimdiye kadar kavgalar, çirkeflikler, kaba istek ve iştahlar arasında b
ir sefalethanede yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün vücutları ve zekâları zehirleyen zararlı tohumları yok etmeye karar vermesi gibi şartların gerçekleşmesini gerektiren «birleşik bir dünya devleti» kurma hayalinin tatlı olduğunu inkâr edecek değiliz.”[1]

Maide Suresi

49 – “Aralarında Allah’ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma. Allah’ın sana indirdiğinin bir kısmından seni saptırmalarından sakın. Eğer Allah’ın hükmünden yüzçevirirlerse, bil ki Allah, bir kısım günahları sebebiyle onları musibete uğratmak istiyor. Muhakkak ki insanların çoğu yoldan çıkanlardır.”

***

Cenab-ı Hakk, “bir kısmından” bile sapılmaması gerektiğini beyan ediyor.

M. Kemal bir de “kaba istekler” ve “çirkefliklerden” ve “zekaları zehirleyen zararlı tohumlardan” bahsediyor… Sanki Islam, çirkeflik ve kaba istekleri mübah görüyor? Sanki Islam, (haşa) zekaları zehirleyen zararlı tohumlar ekiyor.

Yani kısaca, bütün bu olumsuzlukları Islam’a ve diğer batıl dinlere bağlıyor. Başka bir açıklaması var mı?

Ayrıca, “saf ve lekesiz bir dünya dini oluşturalım” diyor. Islam, saf ve lekesiz değil mi? Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) haşa başaramamış da, M. Kemal ve zihniyeti mi başaracak?

Bir de dikkat ettiyseniz, hristiyanlığın, müslümanlığın ve budizmin bir yana bırakılmasından bahsediliyor, ancak “yahudiliğin” bir yana bırakılması hakkında bir bilgi “nedense” yok. Bu size bir ipucu veriyor mu?

Yine mi Yahudilere, masonlara ve siyonistlere hizmet edecek bir proje?

KAYNAK:

[1] M. Kemal Atatürk, Nutuk, Türk Devrim Tarihi Enstitüsü, 9. Baskı, Milli Eğitim Basımevi, Istanbul 1969, cild 2, sayfa 713.

Bölüm 14: Lozan Barış Konferansı ve Saltanatın Kaldırılmasına İlişkin Gelişmeler, Hilafet Meselesi

Konu 24: Hilafet Konusunda Halkın Şüphe ve Endişesini Gidermek İçin Yaptığım Açıklamalar.

Kadir Çandarlıoğlu

https://belgelerlegercektarih.com/2012/07/16/muslumanligi-bir-yana-birakmak-ne-demek-m-kemal-ataturk-nutukta-ne-demek-istedi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder