14 Eylül 2012 Cuma

Bediüzzaman Menderes e Ayasofya nın açılması için mektup yazmış.






Bediüzzaman Menderes'e Ayasofya'nın açılması için mektup yazmış.





Tarihçi Mustafa Armağan:"F.S.Mehmet'in vakfettiği şekliyle Ayasofya'nın kullanlıması için yeni bir kanun çıkarmaya gerek yok.İktidarın, bakanlar kurulunun bu(eski)

kararını iptal etmesi yeterli. Daha öncede Arapça ezan konusunda kanundan "Arapça ezan okumak yasaktır" ibaresi çıkarıldı ve halk bildiği şekliyle okumaya devam etti"

Tarihçi Mustafa Armağan'ın dediği gibi "yeni bir kanun çıkarmaya gerek yok.İktidarın, bakanlar kurulunun bu(eski)kararını iptal etmesi yeterli"




İşte Sultan FATİHİN fermanı




İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse,

Allah’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır

Allah’ın azabı onlaradır

Allah işitendir, bilendir




FATİH SULTAN MUHAMMED HAN



ALINTIDIR...



AYASOFYA MÜZE DEĞİL CAMİ ! AYASOFYAMIZ ASLINA DÖNÜYOR..




VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İSTANBUL’UN FETHİNİN SEMBOLÜ OLAN VE FETİHTEN SONRA CAMİYE ÇEVRİLEN, ANCAK DAHA SONRA MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLEN AYASOFYA’NIN MÜZE DEĞİL CAMİ OLDUĞUNU VURGULADI !…



http://ayasofyacamii.org/




Sultan Vahdettin'in emri...




Sultan Vahdettin,1. Dünya savaşı akabinde İstanbul’un işgalinde, emrinde kendi güvenliğinin korunması amacıyla bırakılmış 700 kişiden müteşekkil orduyu Ayasofya çevresine mevzilendirmiş,ve ordunun kumandanı olan binbaşı Tevfik Bey’e şu emri vermiştir:

“Benim hayatımı boş verin, eğer işgalciler İstanbul'un fetih sembulü olan Ayasofya’ ya çan takmaya gelirlerse,benden emir beklemeden ateş açın ve son nefesinize kadar Ayasofya Cami için savaşın.




Ayasofya'nın hiç bilinmeyen adı




Ayasofya'yı ilk kez ayrıntılı olarak anlatan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof . Dr. Ahmet Akgündüz, yapının gerçek adının ise İstanbul'un fethini simgeleyen Fethiye Camii olduğunu söyledi.




Başta Fener Rum Patriği olmak üzere dünya Ortodoksları'nın bir gün ayin yapabilme hayaliyle yaşadığı ve halen müze olarak hizmet halen Ayasofya'nın Osmanlı'daki adının Fethiye Camii olduğu ortaya çıktı.




DEVAMI: http://www.benimblog.com/gercektarih...yen+ad%FD.html da...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder