15 Aralık 2012 Cumartesi

HANGİSİ GERÇEK HAREM?





HANGİSİ GERÇEK HAREM?


Muhteşem yüzyıl dizisi gizli takı reklamları ile dolup taşarken bir taraftanda beyinlerde Osmanlı kadınları böyle cıbıldak geziyor imajı vermeye devam ediyorlar..

Utanmasalar mayo ile sarayda dolaştıracaklar. Ama bir de gerçekler var. 19. yy da pikniğe giden osmanlı hareminden çekilmiş gerçek bir fotograf ile dizide insanların beynine işlenmeye çalışılan harem arasındaki farkları siz bulunuz?

Bir tarafta kolları açık sarayın balkonundan istanbulu izleyen hürrem sultan, diğer tarafta çarşaflı harem kadınları. Dizinin ne kadar gerçeklerden uzak olduğunun açık belgesi. Çarşaflı harem manzarasını kimse izlemez üstüne üstükte islam propagandası olurdu değil mi?


Hürrem sultanın sadece kolları değil saç baş açık, dekolte bir giyim göğüsler meydanda. Daracık bir elbise. Arka tarafında ise padişahın sağ koluymuş gibi gösterilen ibrahim...
Allah aşkına verdiğimiz gerçek harem fotografı ile gram kadar bağlantısı var mı sizce?


Avrupalıların yüzyıllarca kurdukları harem fantazisinden çooook uzaklarda gerçek bir islam yaşamı. Gerçek bir müslüman hayatından kesitler. İşte harem gerçeğinden kesit. (Not: Fotograf makinası 1826 da icat edildi. Osmanlı yıkılmadan 100 sene önce yani!)

Dizide geçen tüm harem görüntülerinde açık giyimler gözüken göğüsler kollar saçlar.. herşey meydanda.. Hayırdır tarihi dizi değil de defile mi veriyorlar bunlar?
Bu belgenin üstüne tek bir kelime dahi edilemez...


Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi saray içinde dolaşan Hürrem Sultan'ın giyim ve kuşamı.. haremağası, hasodabaşı ve saraydaki nöbetçilere böyle bir kıyafetle mi gezebilir?


Tarihten böyle mi esinleniyorlar? Tarihten ilham alınırken onların yaşamlarına şekil veren KÜLTÜR'leri hakkında hiç mi araştırma yapmadılar. TESETTÜR, TÜRBAN, HELAL, HARAM.. Bunlar hiç mi yok?

Sarayında böyle gezen kadını kanuni ne yapardı? Peki olmıyanı olmuş gibi dizilerde göstereni neler yapardı?


http://www.hurrem.net/harem/hangisi-gercek-harem.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder