16 Aralık 2012 Pazar

Hürrem'in padişah oğlu II.Selim Kıbrıs'ın fatihi






Hürrem'in padişah oğlu II.Selim Kıbrıs'ın fatihi  
 



İzledikleri iftira dolu diziye kanıp tarih okumadan atıp tutanlardan şok bir iddia da. Hürrem Sultan intikam almak için en becereksiz evladını osmanlı padişahı yapmış.

Kim peki bu  becereksiz denilen oğul?
Tabi ki 2. Selim Han Hazretleri.. Namı diğer Sarı Selim.

İnanılmaz ama ŞOK.. Topu topu 8 senelik padişahlık yapmış. Ve döneminin en büyük fethi ise KIBRIS'ı 50 bin şehit vererek alması olmuş.

Bunu kaç kişi biliyor. Fatihin İSTANBUL'u feth etmesi kadar önemli bir kaleyi osmanlı topraklarına katmış. Taa ki 1923 LOZAN ANLAŞMASINA kadar..

Lozan anlaşmasında ne yazık ki ismet inönü Kıbrıs'ı istemeyi bile cesaret edememiş. Vatan toprağını ingilizlerin kucağına teslim edivermiş.İncirlik Üssü gibi kullandıkları kıbrıs'ı ingilizler 1914'te birinci dünya savaşını bahane ederek tek taraflı ilhak ettiğini ilan etmişti. Savaş bitti ama biz toprağımızı masa başında sahip çıkamadık!

Acaba tarih'te düşmanlardan medhiyeler övgüler almak için vatan toprağını peşkeş çekmek mi lazım? Ya da anası hakkında bin türlü dedikodular babasına bintürlü iftiralar ve kendisine ağzı alınmayacak hakaretler yağdıracak insanların gelmesi için düşmanların toprakları söke söke ellerinden almak mı gerek..
Uyanın ve kendinize geliniz. Bakın bir PKK terörünü bile yok etmekten aciziz. Kuzey Irak'a asker gönderebilmek için bin yerden icazet almak gerekiyor.
2. Selim ise bugünkü PKK'lılardan daha beter olan Kıbrıs'a yerleşmiş korsan'ları yok etmek için harekete geçmiş papalık ve venediglerin ittifakına rağmen yılmayıp orayı vatan toprağına katmıştır...

Kıbrıs fatih'i 2. Selimin anasının soyunu sopunu sorgulayacaklar, Kıbrıs'ı lozan da istemeyi bile cesaret edemiyen İsmet İnönü'nün soyunu araştırsınlar..
İsmet İnönü'nün vakası sadece kıbrıs değil RODOS adasını da istememiştir. İtalyanlar çekilirken istemiyoruz diyecek kadar vatanından uzaktadır.. Peki neden?

Bunun cevabını cok ilginç bir iddia ile Kadir Mısırlıoğlu veriyor.. Malatyalı Kürd'üm diyen İsmet İnönü'ün Annesi Aydınlı yörük kızı Babası ise iddiaya göre ERMENİ imiş..

Peki bunları araştırmaktan ya da konuşmaktan aciz biz, Padişahların anaları babaları hakkında verip veriştirmekten utanmıyor muyuz...
İcraatlar ortada..

http://www.hurrem.net/tarihi-gercekler/hurrem-in-padisah-oglu-kibris-in-fatihi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder