9 Aralık 2019 Pazartesi

Urla Belediyesi’nin Atatürk Heykeline Tepkiler Yağdı! Heykeli Görenler Şaşkına Döndü!


Urla Belediyesi’nin Atatürk Heykeline Tepkiler Yağdı! Heykeli Görenler Şaşkına Döndü!

İzmir'in Urla ilçesinde Urla Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Heykeli, büyük tepki çekti. Heykelde kullanılan renklerin LGBT(Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transgender) simgesini içeriyor izlenimi yaratması, “Atatürk üzerinden prim mi yapılıyor” sorularına maruz bıraktı.


İzmir'in Urla ilçesinde yapılan Atatürk heykeli görenleri şaşkına çevirirken heykel için kullanılan renkler tepkileri de beraberinde getirdi. Heykelin renklerinin bu şekilde tercih ediliyor olması, Atatürk üzerinden prim yapıldığına dair eleştiriler belediyelere yöneltildi ancak yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

Heykele Eleştiriler Yağdı!

Urla Belediyesi'nin imzasını taşıyan heykelin yapısı tartışmalara neden oldu. Urla'daki Zeytinli Köşk'te sergilenen heykel, renkli yapısıyla diğer heykellerden farklı görünüyor. Bu heykel binlerce kişi tarafından eleştirilerin odağı haline gelirken Belediye Yetkilileri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyada da gündem olan heykele birçok yorum yapıldı. Heykelin Atatürk'e benzemediği yönünde yapılan eleştiriler haricinde 'Atatürk'ü Koruma Kanunu'nun derhal işletilmesi gerektiği belirtildi.

https://www.egehaber.com/izmir/urla-belediyesinin-ataturk-heykeline-tepkiler-yagdi-heykeli-gorenler-h288674.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder