13 Şubat 2012 Pazartesi

UNUTULAN SOYKIRIMLAR




UNUTULAN SOYKIRIMLAR



Tarih Türklere yapılan soykırım ve insanlık suçları ile doludur. Biz Türkler ağıt yakmayı bilmediğimiz (veya bunu yapmadığımız için) hiçbir zaman bize karşı yapılan soykırımları, zulümleri tarih yaddaşımıza kazımamış, çabuk unutmuşuz.



Oysa Türklerin Batıda Viyana’dan Doğuda ise Kafkaslardan çekilmeye başladıkları dönemden sonrası hep soykırıma uğramışlar. Anadolu’da; Balkanlar’da; Kafkaslar’da; Kırım ve Tatarıstan’da; Kıbrıs’ta; Doğu Türkistan’dan; Türkmenelinde soykırıma uğrayan hep biziz.



Uzak geçmişimizde degil bundan sadece 18 yıl once 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’



Rus ve Ermeni güçleri kentteki yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan sivil halkı ayrım yapmadan vahşice katlederken, kentten şans eseri kurtulanların ifadeleriyle uygulanan vahşet gün yüzüne çıktı. Ermeniler şehitleri özel acımasızlıkla, gözlerini oyarak, kafataslarının derisi soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştüler. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlar diri-diri toprağa gömülmüştür. Hatta birçoğunun cesetleri yakılmıştı.



Daha sonra yapılan belirlemeler doğrultusundaki resmi açıklamalara göre, Hocalı'daki katliam sırasında çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 613 kişi hunharca katledildi, 1275 kişinin esir veya kayıp olduğu kesinleşti. Ancak söz konusu belirleme çalışması bölgeye ilişkin önceki kayıtlı nüfus ve şans eseri katliamlardan kurtulanların ifadeleri doğrultusunda yapılabildiği için, gerçekte Hocalı'daki soykırımda hayatını kaybedenlerin sayısı çok daha fazla . Kayıp olarak bilinenlerin bir bölümünün de soykırım kurbanları arasında olduğu öngörülürken, halen Ermeni işgali altında olması nedeniyle bölgede geniş çaplı bir inceleme bugüne kadar yapılamamış.



Akılalmaz işgencelerle katledilen bu insanların tek suçu Türk olmaktı. Hocalı, Türk soykırımının en küçük bir örneği... Ermenilerin Türk düşmanlığının bir göstergesi… Ancak bugün Batı kamuoyuna baktığımız zaman bu suçlamalara maruz kalan ne tezattır ki, hep Türklerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni 'sözde Ermeni soykırımı' yapmakla suçlayan 'İnsan haklarından bahseden Hür dünyanın' gözleri kör, kulakları sağır olmuş Ermenilerin Anadolu'da ve Azerbaycan'da yaptıkları gerçek soykırımları görmezden gelmekte devam ediyorlar. Hocalı’da katliam yapanlar 18 yıldır ellerini kollarını sallayarak serbestçe geziyor birde utanmadan Türkiye’ye sınır kapılarını açın diyebiliyor. Katiller cezasız kalınca daha da azgınlaşyor. İşte bu yüzden Hocalıda ve diğer coğrafiyalarda Türklere yapılan soykırım ve insanlık suçları dünya kamuoyuna anlatılmalı uluslararası gündeme taşınmalı, soykırım olarak tanıtılmalı ve suçlular hakettiği cezayı almalılar. Aynı zamanda tarih boyu Türk’e yapılan soykırımlar teker teker ortaya koyularak genç nesillerin hafızasına yerleştirilmeli soykırımların anılması, her Türk insanın günlük yaşantısının bir parçası olmalıdır.



Ancak bu şekilde hem gelecekte yaşayabilecegimiz daha bir soykırımın önünü alabilir hem de soykırım kurbanlarına karşı olan borcumuzu ödemiş oluruz.



UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder